مقالات

نگهداری گل قاشقی در گلدان: نحوه آبیاری و هرس

نگهداری از گل قاشقی

آیا به دنبال یک گیاه آپارتمانی جمع و جور و گرمسیری هستید که به مراقبت زیادی نیاز نداشته باشد؟ گل پیرومیا که با نام گل قاشقی هم شناخته می‌شود یک گزینه بسیار مناسب برای نگهداری در خانه است. این گیاه بسیار رطوبت دوست بوده و در محیط‌های مرطوب رشد بسیار خوبی خواهد داشت. این گیاه با وجود شباهت بسیاری که به فیکوس آلاستیکا دارد از خانواده پیرومیا است.

این گیاه برگ‌های براق و قاشقی شکل، بر‌گ‌های گوشتی و آبدار که معمولاً سبز تیره دارند، اما گونه‌های دیگر این گیاه دارای برگ‌هایی به رنگ مرمر سفید و سبز هستند. در صورتی که آبیاری گل قاشقی، هرس گل قاشقی به موقع و درست انجام شود ساقه‌های آن به صورت عمودی رشد می‌کند. 

اگر می‌خواهید با نحوه نگهداری گل قاشقی، آبیاری گل قاشقی و هرس گل قاشقی آشنا شوید در ادامه این مقاله با ما همراه شوید. 

ویژگی‌ها و مشخصات گل قاشقی 

  • نام گیاه: پیرومیا، گل قاشقی 
  • نام علمی گیاهی: Peperomia Obtusifolia از خانواده Piperaceae
  • سن گیاه: چند ساله، علفی
  • اندازه بالغ: 30 سانتی متر
  • نیاز نوری: قرار گرفتن در معرض آفتاب جزئی
  • نوع خاک: رس، ماسه و لوم
  • pH خاک: اسیدی، خنثی، قلیایی
  • رنگ گل: سفید

برای خرید گلدان فلزی مناسب گیاه خود میتوانید از فروشگاه کادوهوم اقدام نمایید

انواع گل قاشقی

محبوب‌ترین گونه‌های گل قاشقی عبارتند از: 

  • قاشقی قطره باران: این گونه گل قاشقی برگ‌های ریز و قلبی شکلی دارد و نوک برگ‌ها تیز بوده و بیشتر شبیه به قطره باران است. برگ‌های سبز تیره و براق این گیاه به صورت عمودی رشد می‌کنند و ظاهر بسیار زیبایی دارند. 
  • قاشقی کاپراتا: این نوع گل قاشقی برگ‌های کوچک و شبیه به قطره باران دارد.
  • قاشقی روتوندیولیا: این گونه گل پیرومیا به صورت رونده رشد می‌کند و شاخ و برگ‌های آن رشد عمودی و افقی دارند. برگ‌های گرد و کوچک این گیاه آب را در خود ذخیره می‌کنند و رطوبت بالایی دارند. 
  • قاشقی ابتوسیفولیا: رنگ مرمری رنگی که سایه طلایی را به سمت نوک آن تبدیل می کند.
  • قاشقی پوتولاتا: این نوع گل قاشقی دارای برگ‌های ضخیم و قلبی شکلی است، رنگ برگ‌ها ترکیبی از زرد و قرمز است و به صورت عمودی رشد می‌کنند.

7 مرحله کاشت گل در گلدان: مبتدی تا پیشرفته

مراقبت های لازم برای گیاه گل قاشقی

این گیاه بومی آمریکای جنوبی در مناطق جنگلی بارانی گرمسیری طبیعی رشد می‌کند، بنابراین باید جایی را برای نگهداری آن در نظر بگیرید تا رطوبت آن تامین شود. پیرومیا به عنوان یک گیاه آپارتمانی شناخته شده که نیاز به مراقبت و نگهداری بسیار کمی دارد و آفات و حشرات به راحتی نمی‌توانند به این گیاه غلبه کنند.

آبیاری گیاه قاشقی

نیاز به نور خورشید

این گیاه نور طولانی و شدید خورشید را دوست ندارد و نباید دائما در معرض تماس مستقیم با خورشید قرار بگیرد. نور خورشید می‌تواند به سرعت موجب سوختگی شاخ و برگ گل قاشقی شود، به همین دلیل بهتر است یک موقعیت نیمه سایه یا سایه آفتاب برای آن مهیا کنید تا از جهات نور داشته باشد. 

نوع خاک مناسب

با وجود اینکه گیاه پیرومیا در شرایط مرطوب رشد می‌کند اما از رطوبت دائمی خاک بیزار است و ممکن است دچار پوسیدگی و از بین رفتن ریشه آن شود. هر گلدانی که برای کاشت گل قاشقی استفاده می‌کنید باید دارای زهکشی مناسبی باشد و مخلوط خاک گلدانی، پرلیت و پیت بهترین گزینه برای کاشت این گیاه هستند. 

میزان آبیاری

این گیاه نیاز آبی زیادی ندارد و برگ‌های گوشتی آن قادرند تا آب را در خود ذخیره کنند، در هر بار آبیاری گل قاشقی اجازه دهید سطح روی خاک گلدان خشک شود تا خاک آن باتلاقی نشود. برگ‌های گل پیرومیا رطوبت را در خود نگه می‌دارند، با وجود اینکه گل قاشقی در برابر خشکی بسیار مقاوم است اما نباید برای مدت زمان طولانی خشک و بدون رطوبت بماند. این کار بر فرآیند رشد گیاه تاثیرگذار خواهد بود. 

میزان دما و رطوبت

دمای مناسب برای رشد گل پیرومیا یا قاشقی دمای 65 تا 75 درجه سانتی گراد است، اگر خانه و محیط کار شما دمایی کمتر از 50 درجه داشته باشد، این فضا برای رشد پیرومیا مناسب نخواهد بود. برای تامین رطوبت گیاه می‌توانید برگ‌های آن را مه پاشی کنید یا در فصل تابستان برای آن یک جزیره درست کنید. برای ساخت جزیره سینی سنگریزه را با آب در زیر گیاه قرار دهید تا بدین ترتیب رطوبت از طریق ریشه جذب گل قاشقی شود. 

مقدار کود دهی

گل قاشقی با ریشه‌های کوچکی که دارد برخلاف دیگر گیاهان نیازی به تغذیه سنگینی ندارد. یک الی دوبار در ماه می‌توانید از کود مایع رقیق شده استفاده کنید و بدین ترتیب به رشد شاخ و برگ پیرومیا کمک کنید. 

هرس گل قاشقی

گل قاشقی به سرعت رشد می‌کند و پرپشت می‌شود به همین دلیل بهتر است آن را هر چند ماه یکبار هرس کنید تا فضای لازم برای رشد شاخه‌های جوان ایجاد شود. از بین بردن شاخ و برگ‌های مرده و پریشان به گیاه کمک می‌کند تا انرژی آن به سمت برگ‌های سالم و در حال رشد هدایت شود و گیاه پیرومیا بهترین شکل و ظاهر را داشته باشد.

20 گیاه مناسب برای گلدان در فضای باز و خانه

نحوه تکثیر گیاه قاشقی

گل قاشقی یا پیرومیا هم با تقسیم بندی نوک ساقه قابل تکثیر است، برای تکثیر و قلمه زدن گیاه قاشقی کافیست به روش زیر عمل کنید:

  1. بالای یک ساقه سالم (حدود 10 سانتی‌متر) را با حداقل چند برگ روی آن و یک گره (برآمدگی که در آن ساقه جدید ظاهر می‌شود) از گیاه اصلی جدا کنید. 
  2. از یک گلدان کوچک (حدود 10 تا 15 سانتی‌متر ارتفاع) با مخلوط خاک برگ استفاده کنید. 
  3. برای شانس بیشتر در قلمه زدن، پایه قلمه را به هورمون ریشه زایی آغشته کنید.
  4. مطمئن شوید که فقط یک یا دو برگ روی قلمه باقی می‌ماند و گره باید در خاک قرار بگیرد. 
  5. خاک گلدان را مرطوب و در دمای 65 درجه سانتی‌گراد نگه دارید.
  6. قلمه را در یک فضای نورگیر قرار دهید.
  7. هنگامی که ریشه‌ها رشد کردند زمان آن است که قلمه‌ها را به گلدان منتقل کنید. 

تعویض گلدان پیرومیا 

گل قاشقی ریشه وسیع و بزرگی ندارد و شاخ و برگ آن بیش از ریشه این گیاه رشد می‌کنند، بهتر است هر چند سال یکبار گلدان آن را تعویض کنید و در زمان انتخاب گلدان به این نکته توجه داشته باشید که گیاه پیرومیا باید زهکشی کاملی داشته باشد در غیر این صورت ریشه آن پوسیده خواهد شد.
خارج شدن ریشه از سوراخ‌های زهکشی و خاک کناره‌های گلدان نشان دهنده کوچک بودن گلدان است و باید آن را تعویض کنید.
گلدانی را انتخاب نکنید که خیلی بزرگ یا عمیق باشد زیرا موجب جذب بیش از حد آب می‌شود.

نگهداری گل پتوس در گلدان: نحوه آبیاری و هرس

رایج‌ترین مشکلات گل قاشقی 

در صورتی که از گیاهان به درستی نگهداری و مراقبت نکنید، ممکن است دچار مشکلات و آسیب‌های شدیدی شوند. برای جلوگیری از آسیب دیدن گیاه باید به نکات مهم نگهداری گل قاشقی توجه داشته باشید، از رایج‌ترین مشکلات گل قاشقی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

زرد شدن برگ‌ها: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات گل پیرومیا آبیاری بیش از حد آن است. زمانی که آبیاری بیش از حد انجام شود رنگ برگ‌ها از سبز براق به زرد تبدیل می‌شود و ین می‌تواند منجر به پوسیدگی کشنده ریشه شود.

برگ‌های افتاده: نور بیش از اندازه و مستقیم می‌تواند موجب خشک شدن، پژمرده شدن و سیاه شدن برگ‌های گیاه قاشقی شود.

ریزش برگ‌های گیاه: تغییرات شدید دما و قرار دادن گلدان در محیط خیلی سرد یا خیلی گرم می‌تواند منجر به ریزش برگ‌های آن شود. 

قهوه‌ای شدن برگ‌ها: خانه‌های سرد برای گیاه قاشقی مناسب نیستند و دمای کمتر از 50 درجه سانتی گراد می‌تواند منجر به نابودی گیاه شود.

گل قاشقی، یک انتخاب مناسب برای آپارتمان 

یکی از بهترین گل‌هایی که می‌توانید در محیط‌ کاری یا خانه از آن نگهداری کنید، پیرومیا یا گل قاشقی است. این گیاه ظاهر بسیار زیبایی دارد و مانند دیگر گونه‌های گیاهی انواع مختلفی دارد که هر یک از آن‌ها با توجه به ویژگی‌هایی که دارند در شرایط و محیط‌های مختلفی باید نگهداری شوند. در این مقاله از کادوهوم سعی کردیم اطلاعات کاملی در رابطه به نگهداری گل قاشقی، هرس گل قاشقی و آبیاری گل قاشقی در اختیارتان قرار دهیم. 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *