مطالب آموزشی

نحوه کاشت هسته لیمو در گلدان: آبیاری و نگهداری

نگهداری لیمو ترش در گلدان

لیمو یکی از خوشبوترین و پرکاربردترین میوه‌هایی است که در مناطق گرمسیری رشد می‌کند. هسته‌های درون این میوه توانایی رشد و تبدیل شدن به یک درخت زیبا را دارند،کافیست به درستی از آن‌ها نگهداری کنید تا جوانه بزنند و تبدیل به یک درخت تنومند شوند. کاشت لیمو در گلدان مانند کاشت نارنج بوده و کار بسیار آسان و راحتی است، این کار برای کسانی که به باغبانی و کاشت گل و گیاه علاقه دارند می‌تواند بسیار لذت بخش و سرگرم کننده باشد. در این مقاله همراه ما باشید تا با نحوه کاشت هسته لیمو در خانه، نحوه مراقبت و نگهداری از هسته لیمو و نحوه کوددهی و آبیاری آن بیشتر آشنا شوید. 

ویژگی‌های درخت لیمو 

نام علمی درخت لیمو: Citrus aurantifolia 

از خانواده: Rutaceae

نوع گیاه: درخت 

اندازه بالغ گیاه: 4 تا 6 متر ارتفاع 

نیاز نوری: قرار گرفتن در معرض نور آفتاب کامل

نوع خاک: خاک لومی، مرطوب، با زهکشی خوب

pH خاک: خاک اسیدی تا خنثی

زمان شکوفه دادن:  اردیبهشت و خرداد 

مراقبت های لازم برای کاشت درخت لیموترش

درخت لیمو تازه کاشته شده برای رشد و میوه‌دهی و تا زمانی که در شرایط و منطقه مناسب کاشته شود به حداقل نگهداری نیاز دارد. 

انتخاب محل کاشت

برای کاشت این گیاه یک نقطه آفتابی را انتخاب کنید، درخت لیمو برای رشد و میوه‌دهی به حداقل 6 ساعت نور مستقیم نیاز دارد. درخت لیمو عاشق خاک ارگانیک است و باید با کمپوست و کود دامی ترکیب شود و زهکشی خوبی داشته باشد. 

فاصله، عمق کاشت درخت لیمو 

درختان لیمو باید در فاصله‌های یکسانی کاشته شوند و فاصله معمول بین درختان در زمان کاشت 5 تا 6 متر است. برای کاشت درخت لیمو باید گودالی با عمق مناسب حفر کنید و عمق آن باید دو برابر حجم ریشه باشد.

برای خرید گلدان فلزی میتوانید از فروشگاه کادوهوم اقدام کنید

مراقبت از درخت لیمو

درخت لیمو نیاز به نگهداری و مراقبت کمتری دارد و در اینجا چند الزام وجود دارد که به رشد درخت لیمو کمک می‌کند:

  • درخت لیمو نیاز به نور خورشید بسیاری دارد.  
  • درخت باید به طور منظم و دوره‌ای آبیاری شود و خاک آن زهکشی مناسبی داشته باشد. 
  • کاشت لیمو در گلدان نیاز به خاک غنی دارد.

از بین بردن پشه در گلدان : انواع روش های موجود

دما و رطوبت

درخت لیموترش بومی مناطق گرمسیری است و برای رشد کامل باید شرایطی مشابه مناطق گرمسیری برای آن مهیا شود. این درختان در مناطق سرد رشد خوبی ندارند و ممکن است آسیب ببینند. 

میزان کوددهی

کوددهی درخت لیمو باید به صورت دوره‌ای انجام شود و از یک کود مناسب این گیاه استفاده کنید. بهترین کود برای رشد این گیاه کودی با فرمول NPK به نسبت 2:1:2 است که باید سه بار در سال با آن گیاه را تغذیه کنید. کودهای مناسب مرکبات فرموله شده هستند و بهترین زمان برای کود دهی اوایل زمستان، اواخر بهار و اواسط تابستان است. 

نیاز به نور

یکی از مهم‌ترین عوامل در مراقبت از درخت لیمو، نور است. میزان تابش نور خورشید مشخص می‌کند که حجم میوه‌دهی و گل‌دهی درخت لیمو را مشخص می‌کند، کاشت لیمو در گلدان نیاز به نور بسیاری دارد.

کاشت لیمو در گلدان

خاک مناسب برای درخت لیمو

خاک مناسب برای کاشت درخت لیمو باید غنی و مملو از مواد آلی باشد، رطوبت بالا برای این گیاه بسیار مفید است و به رشد و گل‌دهی آن کمک بسیاری می‌کند. بهتر است قبل از کاشت درخت لیمو یا قبل از کاشت هسته لیمو در خانه باید خاک را آزمایش کنید و در صورت لزوم آن را اصلاح کنید.

میزان آبیاری مناسب درخت لیمو

درخت لیمو نیاز به آب فراوانی دارد و خاک آن را باید به طور مداوم مرطوب نگه دارید تا میوه آبدار و تازه‌ای داشته باشد. برای مرطوب نگه داشتن خاک زیر تاج درخت می‌توانید از لوله‌های آبیاری قطره‌ای استفاده کنید تا خاک همیشه مرطوب باشد. تا زمانی که درخت ریشه دارد شود باید آبیاری به صورت منظم و دوره‌ای انجام شود.  

گرده افشانی درخت لیمو 

برخلاف دیگر مرکبات درختان لیمو گرده افشانی می‌کنند، دانه گرده درخت لیمو بسیار چسبنده است و به بدن حشرات می‌چسبد. گرده افشانی لیمو از طریق خود گرده افشانی و دگر گرده افشانی انجام می‌شود، از گرده افشانی تا عمل لقاح ممکن است 8 روز تا یک ماه طول بکشد. 

انواع درختان لیموترش

درخت لیمو گونه‌های بسیاری دارد و رایج‌ترین گونه‌های آن در چهار فصل عبارتند از: 

  • درخت لیمو بهاری: لیموهایی که در فصل بهار می‌رسند بسیار آبدار و خوش‌رنگ هستند، رنگ این لیموها بسیار روشن‌تر از لیموهای زمستان است. 
  • درخت لیمو تابستانی: لیموهای سبز و زرد این درخت در فصل تابستان می‌رسند و بذر بسیاری دارند. 
  • درخت لیمو زمستانی: لیموهای این درخت در فصل زمستان می‌رسند و روی پوست آن‌ها برجستگی‌های بسیاری دارند.  
  • درخت لیمو پاییزی: لیموهای این درخت در فصل پاییز می‌رسند و پوست بسیار نازکی دارند و سبک هستند. 
  • درخت لیمو Citrus hystrix: یکی از گونه‌های درخت لیمو است که میوه بسیار کمی دارد.  
  • درخت لیمو Citrus × aurantiifolia: این درخت لیمو ترش‌های بسیار کوچکی دارد. 
  • درخت لیمو فیلیپینی: این درخت ترکیبی بین کامکوات و پرتقال است. 

برداشت لیموترش ایرانی

بعد از گل‌دهی درخت لیمو فرآیند رشد لیمو آغاز می‌شود و از زمانی که میوه روی درخت ظاهر شود تا 5 ماه بعد از آن لیموها فرصت دارند رشد کنند. زمانی که رنگ آن‌ها به رنگ زرد مایل به سبز با گوشت نرم و لطیف رسید باید میوه را برداشت کرد و فصل چیدن آن رسیده است.

چگونه درخت لیمو را در گلدان پرورش دهیم؟

پرورش درخت لیموترش در گلدان نیاز به نور آفتاب دارد و دمای پایین و هوای سرد می‌تواند به گیاه آسیب برساند. برای کاشت درخت لیمو ترش باید از گلدانی با سوراخ‌های زهکشی مناسب استفاده کنید تا از جمع شدن آب درون گلدان و باتلاقی شدن آن جلوگیری کند. خاک گلدان درخت لیمو باید غنی و ترکیبی از کمپوست ارگانیک باشد، نسبت خاک به کمپوست 5:1 است و این مخلوط خاک می‌تواند نیاز گیاه را تامین کند. اگر دمای منطقه شما به زیر 50 درجه رسید، باید در ماه‌های سرد درخت لیموترش را به داخل بیاورید تا از سرما در امان باشد.

هرس درخت لیمو

روند رشد درخت لیمو بسیار کند است به همین دلیل نیاز کمتری به هرس کردن دارد. در زمان هرس کردن این درخت باید شاخه‌های خشک و آسیب دیده آن را جدا کنید، حذف شاخه‌های آسیب دیده و پیر می‌تواند به رشد ارتفاعی درخت لیمو کمک بسیاری کند.

نحوه کاشت مرکبات در گلدان: نکات مهم در خانه

تکثیر درخت لیمو

درخت لیموی ایرانی دانه ندارد به همین دلیل تنها گزینه برای تکثیر درخت لیمو، قلمه زدن است. روش قلمه زدن با وجود اینکه برای درخت لیمو مشکلی ایجاد نمی‌کند اما توصیه نمی‌شود زیرا ممکن است این قلمه به اندازه درخت اصلی رشد نکند. درخت لیموترش معمولی گونه‌ای است که به درخت پرتقال تلخ (Citrus aurantium) پیوند زده می‌شود. این گونه نسبت به لیمو ایرانی بسیار مقاوم است و در برابر دماهای سرد و پایین مقاومت بالایی دارد.

آفات و بیماری‌های رایج گیاهی

درخت لیمو ترش پیوند زده شده با پرتغال تلخ دچار بیمای‌های ریشه و تنه نمی‌شود و به طور کلی یک گونه مقاوم به بیماری است. بزرگ‌ترین آفت و بیماری که درخت لیمو را درگیر می‌کند لکه‌های قهوه‌ای است روی برگ‌ها ظاهر می‌شود. اگر این لکه‌ها را درمان نکنید ممکن است به میوه‌ها منتقل شوند. برای از بین بردن این عارضه می‌توانید از قارچ کش استفاده کنید.

نحوه کاشت هسته خرمالو در گلدان: آبیاری و نگهداری

جمع بندی 

کاشت هسته لیمو در خانه بسیار سرگرم کننده است، کسانی که به باغبانی و پرورش گیاهان علاقه دارند می‌توانند هسته مرکبات مانند لیمو را پرورش دهند. هسته لیمو را جوانه‌دار کنید و آن را در گلدان بکارید تا یک نهال زیبا در خانه داشته باشید. حدود 5 سال بعد از زمانی که نهال را در گلدان می‌کارید، درخت شروع به میوه‌دهی می‌کند و می‌توانید علاوه بر استفاده از میوه‌های این درخت از عطر گل‌های خوشبوی آن هم استفاده کنید. در این مقاله از کادوهوم سعی کردیم تا اطلاعات کاربردی و مفیدی در رابطه با کاشت درخت لیمو در اختیارتان قرار دهیم. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *