آووکادو یا گلابی آمریکایی یک میوه پر خاصیت است که فواید بسیاری برای بدن، پوست و مو دارد، این میوه با خواص شگفت انگیزی که دارد در نواحی شمالی کشورمان کاشته میشود. پرورش و کاشت این گیاه کار سخت و دشواری نیست و به راحتی میتوانید در خانه این کار را انجام دهید.
اگر میوه آووکادو را خریدید به هیچ عنوان هسته آن را دور نیندازید، ما در این مقاله از کادو هوم قصد داریم اطلاعاتی در رابطه با نحوه کاشت هسته آووکادو در خانه در اختیارتان قرار دهیم.
ویژگیهای گیاه آووکادو
نام رایج: آووکادو
نام گیاه شناسی و علمی: Persea americana از خانواده Lauraceae
نوع گیاه: درخت میوه همیشه سبز پهن برگ
نیاز نوری: قرار گرفتن در معرض کامل نور خورشید
نوع خاک: خاک برگ
pH خاک: 6 تا6.5 – خاک اسیدی یا قلیایی را تحمل میکند
رنگ گل: سبز مایل به زرد
منطقه بومی: مکزیک
میزان سمیت: برای حیوانات سمی است
آیا میتوانید یک درخت آووکادو را در خانه پرورش دهید؟
آووکادو را هم مانند سایر میوهها میتوان داخل خانه کاشت و پرورش داد این میوه در دمای گرم خانه و رطوبت ثابت میتواند رشد خوبی داشته باشد. آووکادو زمانی که به نهال تبدیل شود به سرعت رشد میکند به همین دلیل باید به فکر یک گلدان بزرگتر و یک فضای وسیعتری باشید.
لوازم مورد نیاز برای کاشت هسته آووکادو
- یک آووکادو کاملا رسیده
- یک ظرف شیشهای و لیوانی شکل
- گلدان
- خلال دندان
- خاک
- پنجرهی آفتابگیر
- آب
نحوه رشد آووکادو از هسته
درست مانند یک گیاه آپارتمانی که به سرعت از یک هسته شروع به رشد میکند، هسته آووکادو هم میتواند به یک گیاه جدید تبدیل شود و یکی از راههای تکثیر آن از طریق کاشت هسته است. در اینجا نحوه پرورش گیاه آپارتمانی آووکادو آورده شده است:
- برای جوانه زدن یک هسته آووکادو، چهار خلال دندان را داخل هسته فرو کنید و آن را با انتهای پهن به سمت پایین روی یک لیوان آب قرار دهید.
- هسته را طوری داخل آب قرار دهید که 5 سانت زیرین آن داخل ظرف آب قرار گرفته باشد.
- ظرف را در یک مکان گرم و به دور از نور خورشید قرار دهید.
- 1 تا 2 ماه از هسته آووکادو مراقبت کنید تا ریشه بزند و اجازه دهید ریشهها تا 5 سانتیمتر رشد کنند.
- وقتی ریشه ها ضخیم شدند و ساقه دوباره برگهای جدیدی پیدا کرد آن را در یک گلدانی با مخلوظ خاک برگ بکارید، طوری که نیمی از هسته بیرون از خاک باشد. مطمئن شوید که گلدان سوراخ زهکشی داشته باشد تا آب اضافی آن خارج شود.
برای خرید گلدان فلزی میتوانید از فروشگاه کادوهوم اقدام کنید
چگونه از آووکادو در داخل خانه مراقبت کنیم؟
مراقبت و نگهداری از آووکادو در خانه کار بسیار آسان و راحتی است، در بیشتر مواقع هسته آووکادو در آب ریشه میکند و میتوانید مستقیما آن را به خاک منتقل کنید.
برای اینکه آووکادو رشد خوبی داشته باشد باید نیاز نوری آن را تامین کنید و به طور منظم در طول فصل رشد بهار و تابستان با یک کود دانهای متعادل به آن کود دهید.
آووکادوهایی که داخل خانه رشد میکنند به دلیل محدود بودن فضای رشد و نیاز به نور آنها میوه نمیدهند، اگر میخواهید گیاه آووکادو رشد کند و میوه دهد باید آن را به یک گلدان بزرگتر و محیطی گرمتر منتقل کنید.
نیاز به نور خورشید
مانند درخت موز، گیاه آووکادو برای رشد نیاز به آفتاب زیادی دارد و بهتر است روزانه 6 تا 8 ساعت زیر نور مستقیم خورشید قرار بگیرد. این گیاهان با وجود اینکه آفتاب دوست هستند اما میتوانند سایه را تحمل کنند.
نیاز به نور مصنوعی
درخت آووکادو برای رشد مناسب و در نهایت تولید میوه به نور مستقیم خورشید نیاز دارد. از آنجایی که نور مستقیم خورشید در داخل خانه کم است و برای یک گیاه گرمسیری در داخل خانه کافی نیست باید از نرو مصنوعی برای تغذیه گیاه استفاده کنید.
میزان دما و رطوبت
گیاهان آووکادو یک درخت گرمسیری است و در فصول گرم سال رشد بهتری دارد، این درختان در فصل سرما رشد بسیار کندی دارند و به دلیل سردی هوا به 50 درصد رطوبت اولیه نیاز دارد.
نحوه آبیاری آووکادو
بهترین زمان برای آبیاری گیاه آووکادو زمانی است که خاک گلدان خشک شود، گیاه آووکادو نیاز به آبیاری زیادی ندارد اما باید خاک اطراف ریشه همیشه مرطوب باشد زیرا در صورت خشک شدن آن ریشه گیاه خشک خواهد شد. اگر گلدان آووکادو زهکشی درستی نداشته باشد این گیاه رو به زردی میرود.
میزان گردش هوا
درخت آووکادو برای اینکه به باردهی برسد و میوه دهد باید دمای محیط در زمانی تاریکی هوا(شبها) به حداقل برسد و خنک شود. بدین ترتیب برای گردش هوا یک فن در نزدیکی درخت قرار دهید.
نحوه کوددهی به آووکادو
گلدان آووکادویی که در منزل نگهداری میکنید نسبت به گیاهی که رد فضای بیرونی قرار میگیرد نیاز به کود دهی بیشتری دارد زیرا کمتر در معرض نور مستقیم خورشید قرار میگیرند. برای حفظ برگهای سبز این گیاه آن را با مقدار کمی غذای محلول در آب(کود) به صورت هفتگی یا ماهانه در طول فصل رشد کوددهی کنید.
هرس و نگهداری آووکادو
زمانی که ارتفاع این گیاه به 30 سانتیمتر رسید باید آن را هرس کنید تا جای رشد برای ساقهها و برگهای جدید فراهم شود. رشد ساقهها و برگهای این گیاه در فصل تابستان کاهش مییابد تا شاخههای جدید تشکیل شود. زمانی که این درخت میوه دهد شاخ و برگ آن همزمان با میوه رشد میکند.
گرده افشانی آووکادو
درخت آووکادو قادر به گرده افشانی است زمانی که درخت شکوفه میدهد برای گرده افشانی کمی آن را تکان دهید تا گردهها رها شوند.
اندازه گلدان آووکادو
بهترین گلدان برای آووکادو یک گلدان سفالی با سوراخهای زهکشی متعدد است، گلدان سفالی رطوبت مورد نیاز ریشه گیاه را در خود حفظ میکند. سوراخهای زهکشی هم آب اضافی خاک را خارج کرده و متخلخل است و به آب اجازه می دهد به راحتی تخلیه شود تا خاک خیس نشود، بدین ترتیب از پوسیدگی ریشه جلوگیری میکند.
برای انتخاب گلدان باید گلدانی را انتخاب کنید که عمق آن دو برابر سایز ریشه آووکادو باشد تا جای رشد کافی برای ریشه گیاه فراهم شود.
خاک مناسب گلدان آووکادو
ترکیب ماسه، لوم، پیت ماس، سنگ آهک، پرلیت و گرانیت خرد و خاک برگ مناسب کاشت آووکادو است.
تعویض گلدان آووکادو
بهترین زمان برای تعویض گلدان آووکادو فصل بهار است درست زمانی که گیاه رشد خود را از سر میگیرد. در چند سال اول اگر گیاه را به موقع هرس کنید به یک درخت بزرگ و مقاوم تبدیل میشود، آووکادو را باید در فصول گرم سال بیرون از خانه و در فصول سرد سال داخل خانه نگه دارید.
انواع گیاهان آووکادو
این گیاه بیش از 1000 گونه مختلف دارد اما از بین این گونههای مختلف فقط آووکادوی هاس به احتمال زیاد به خانهها راه پیدا میکند.
آووکادو هاس در کالیفرنیا و در سراسر آمریکای لاتین کشت میشود و میوه بسیار ریز و کوچکی دارد، میوه این مدل آووکادو گوشتی است و چربی بسیار بالایی دارد. از رایجترین گونههای درخت آووکادو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آووکادو هاس
- آووکادو لمب هاوس
- آووکادو پینکرتون
- آووکادو رید
- آووکادو گوئن
- آووکادو فوئرته
- آووکادو بیکن
- آووکادو زوتانو
نحوه تکثیر گیاه آووکادو
گیاه آووکادو را میتوان با روشهای مختلفی تکثیر کرد و در تمامی این روشها احتمال موفقیت و رشد گیاه وجود دارد. این درخت از طریق ریشه دار کردن، قلمه زدن، کاشت هسته و پیوند زدن تکثیر کرد. تمام نهالهایی که از طریق کاشت هسته رشد میکنند و جوانه میزنند برای باردهی و میوه دادن به 6 یا 7 سال زمان نیاز دارد.
در روش قلمه زنی هم برای رشد سریعتر از هورمونهای ریشهزایی استفاده میکنند اما درختان حاصل از این روش بسیار ضعیفتر از روش پیوندی هستند. برای تکثیر گیاه آووکادو باید به روش زیر عمل کنید:
- نهالهای آووکادو در فصول تابستان و پاییز برای تکثیر و پیوند زدن آماده میشوند در صورتی که گیاه برای این کار آماده نبود باید پیوند زدن را به سال بعد موکول کرد.
- ابتدا باید پیوندکی از بدنه اصلی درخت جدا کنید، باید شاخهای را از درخت مادر جدا کنید که رشد کامل و شاخ و برگهای بالغی داشته باشد.
- بعد از پیوند باید آن را به مدت 4 تا 6 هفته به حال خود رها کنید تا برای انتقال به گلدان آماده شوند.
مشکلات رایج در حال رشد آووکادو
اگر برگهای درخت آووکادوی قهوهای شده است، چند دلیل برای این مشکل وجود دارد:
- ممکن است درخت آب کافی نداشته باشد در این صورت، هر بار که خاک خشک میشود حتماً درخت را آبیاری کنید.
- ممکن است درخت بیش از حد در معرض سرما یا وزش باد قرار گرفته باشد.
- ممکن است درخت آووکادو در دمای کمتر از 50 درجه سانتیگراد قرار گرفته باشد.
آفات و بیماریهای رایج گیاه آووکادو
اگر برگهای گیاه زرد شده باشد نشان دهنده عدم زهکشی درست گلدان و آبیاری بیش از حد گلدان است. ریشه این گیاه ممکن است در خاک مرطوب دچار پوسیدگی شود.
گاهی اوقات درخت آووکادویی که در خارج از منزل رشد کند در معرض پژمردگی لورل قرار میگیرد، این نوع پژمردگی توسط قارچ Raffaelea lauricola ایجاد میشود و توسط چندین گونه مختلف از سوسک آمبروسیا به درخت منتقل خواهد شد. درختان آلوده معمولاً در عرض 4 تا 8 هفته خشک میشوند و از بین میروند.
مشکلات رایج درخت آووکادو
رایجترین مشکل گیاه آووکادو که بهراحتی رشد میکند، نمک اضافی در خاک است. مراقب پوسته یا دانههای ریز و سفید رنگ روی خاک باشید به این معنی است که نمک بیش از کود تجمع یافته است و بهترین راه برای رفع این مشکل تعویض خاک گلدان است.
جابجایی درخت آووکادو در فضای باز در تابستان
اگر در فصل تابستان دمای هوا افزایش پیدا کرد میتوانید درخت آووکادو را به فضای بیرونی انتقال دهید. درخت جوان آووکادو ممکن است نتواند در تمام طول روز آفتاب مستقیم را تحمل کنند، بنابراین باید آن را در جایی که سایه آفتاب است قرار دهید. زمانی که درخت رشد کرد و ساقههای آن ضخیم شد میتوان آن را به فضایی با نور بیشتر انتقال داد.
چه زمانی باید درخت آووکادو را به داخل خانه بازگرداند؟
درخت آووکادو را باید در دمای زیر 50 درجه سانتیگراد به داخل خانه منتقل کنید، کمبود رطوبت در فصل زمستان ممکن است باعث شود که گیاه برگهای خود را از دست بدهد.
بهترین روش کاشت آووکادو در خانه
آووکادو یک میوه پرخاصیت است که فواید بسیاری برای بدن دارد و از مهمترین فواید میتوان به پتاسیم بالا، کاهش سطح کلسترول خون، سرشار از آنتی اکسیدان، تسکین درد آرتروز و کاهش وزن اشاره کرد. در این مقاله علاوه بر معرفی بهترین روشهای کاشت هسته آووکادو سعی کردیم تا نکات مراقبتی مربوط به کاشت هسته آووکادو در خانه را به طور جامع و کامل برایتان شرح دهیم.