مطالب آموزشی

ساخت آتشدان در فضای باز: آموزش قدم به قدم

ساخت آتشدان قدم به قدم

با نزدیک شدن فصل سرما شاید دیگر نتوانید از حیاط، تراس یا فضای باز خانه به راحتی استفاده کنید. سرمای هوا، بارش برف و باران باعث می‌شود تا نتوانید دورهمی دوستانه و میهمانی‌های خود را در فضای باز برگزار کنید. اگر دوست دارید از تراس یا حیاط منزلتان در فصل پاییز و زمستان استفاده کنید باید به دنبال یک راهی برای گرمایش آن باشید. استفاده از بخاری، هیتر، آتشدان و غیره از راه‌های رایج برای گرم کردن این فضا هستند که در میان آن‌ها آتشدان طرفدار بسیاری پیدا کرده است.
استفاده از آتشدان لذت دورهمی‌های دوستانه را بیش از قبل می‌کند و جذابیت و زیبایی خاصی به محیط می‌دهد، برای اینکه چنین شب‌های لذت‌بخشی را تجربه کنید لازم است که نحوه ساخت آتشدان در فضای باز را بلد باشید. اگر به دنبال ساخت آتشدان در حیاط منزل خود هستید در این مقاله با ما همراه شوید تا به طور کامل با نحوه ساخت آن آشنا شوید. 

آتشدان چیست و چه کاربردی دارد؟

آتشدان مانند شومینه یکی از لوازم گرمایشی است که بیشتر در محیط‌های باز کاربرد دارند. برخی تصور می‌کنند که آتشدان و شومینه مشابه یکدیگر هستند در حالی که اینگونه نیست و آتشدان بسیار وسیع‌تر و بزرگ‌تر از شومینه است. شومینه موجب گرم شدن محیط می‌شود در حالی که آتشدان علاوه بر گرم کردن محیط از نظر زیبایی هم روی فضای مورد نظر تاثیرگذار است. حتی در ساخت برخی از مدل‌های آتشدان امکان پخت غذا و گرم کردن آن هم تعبیه شده است. 
می‌توانید از آتشدان در حیاط خانه، تراس، باغ و هر فضای باز دیگری استفاده کنید. انعطاف‌پذیری آتشدان و کاربردهای بسیاری که دارد باعث شده تا در مقایسه با شومینه، محبوبیت بیشتری داشته باشد.

 

مراحل ساخت آتشدان در فضای باز 

برای اینکه در نهایت یک آتشدان زیبا و استاندارد داشته باشید باید تمام مراحل آن را به صورت گام به گام پیش بروید تا به نتیجه مطلوبی برسید:

مرحله اول: فراهم کردن ابزار و وسایل مورد نیاز 

ابتدا باید تمام وسایل و ابزار مورد نیاز ساخت آتشدان را فراهم کنید. بلوک، سیمان، ماسه، سنگ و آجر، بیل و فرغون، چسب ساختمانی، مصالح مورد نیاز آب‌بندی، طرح اولیه و غیره از مهم‌ترین ابزار و تجهیزاتی هستند که باید قبل از شروع ساخت آتشدان آن‌ها را آماده کرد. 

مرحله دوم: محل مورد نظر را بررسی کنید.

در این مرحله باید بررسی کنید که در چه فضایی می‌خواهید آتشدان بسازید و با توجه به فضای مورد نظرتان ابعاد و اندازه آتشدان را مشخص کنید. انتخاب محل اجرای آتشدان بیش از هر موضوع دیگری اهمیت دارد، زمانی که محل قرارگیری آتشدان مشخص شد باید جای آن را روی زمین به وسیله گچ مشخص کنید.

مرحله سوم: پایه و اساس آتشدان را آماده کنید. 

ابتدا باید فونداسیون آتشدان را آماده کنید، آنچه روی کیفیت نهایی آتشدان تاثیرگذار خواهد بود علاوه بر کیفیت بالای مصالح، فونداسیون آن است. هرچه پایه و اساس کار محکم‌تر و مقاوم‌تر باشد در نهایت آتشدان عمر طولانی‌تری خواهد داشت.
بتن یکی از بهترین و مناسب‌ترین گزینه‌ها برای زیرسازی آتشدان است، زمانی که از بتن برای زیرسازی انتخاب کردید باید قبل از خشک شدن از سنگدانه‌های ریز هم برای مقاومت بالاتر روی بتن استفاده کنید. در زمان بتن ریزی باید از آرماتورهای فولادی استفاده کنید تا تمام درزها و حفره‌های موجود روی آن بسته شود و موجب ترک خوردگی و شکستگی روی بتن نشود، اگر زیرسازی آتشدان را به خوبی انجام دهید وزن ثابت شومینه موجب ترک خوردگی آن نخواهد شد.

نگهداری و مراقبت از آتشدان (فایرپلیس): نکات مهم

مرحله چهارم: ساخت آتشدان 

در این مرحله بعد از ساخت زیرسازی آتشدان، می‌توانید ساخت آن را آغاز کنید. این مرحله خود به چند بخش تقسیم می‌شود که در ادامه به طور مفصل به شرح کامل آن‌ها می‌پردازیم:

بلوک پایه را بگذارید: چیدن بلوک‌ها یکی از سخت‌ترین بخش‌های ساخت آتشدان است است زیرا وسط پایه‌های آتشدان درست روی بلوک‌ها قرار می‌گیرد به همین دلیل چیدمان آن‌ها را باید به طور کامل و اصولی انجام دهید. در زمان چیدمان مطمئن شوید که همه‌ی آن‌ها در یک سطح قرار دارند و تراز هستند. در زمان چسباندن بلوک‌ها به یکدیگر از چسب زیاد استفاده نکنید زیرا در حرارت بالا ممکن است موجب سوختگی شود. 

جعبه آتشدان را بسازید: مهم‌ترین بخش آتشدان ساخت جعبه آتش است، تراز بودن و صاف بودن جعبه آتشدان بر عملکرد آن تاثیر بسیاری دارد. در زمان ساخت این جعبه باید به دو نکته کلیدی و مهم توجه کنید:
نکته اول: روی جعبه آتشدان با آجر نسوز اندود می‌شود و دارای یک دهانه‌ است.
نکته دوم: یک بلوک را در ابتدای دهانه قرار دهید و از چسبانده شدن بلوک‌ها به یکدیگر مطمئن شوید. 

در زمان ساخت جعبه آتشدان به قطعات برش خورده و شکاف هوا در گوشه جعبه توجه کنید، باید بلوک‌های پشتیبانی موقت را راه اندازی کنید. مطمئن شوید که فقط گوشه بلوک پشتیبانی را بگیرید زیرا بعداً برداشتن آن آسان‌تر خواهد بود.

محفظه دود آتشدان را بسازید: بعد از تکمیل شدن جعبه آتشدان باید اجازه دهید تا چسب بلوک‌ها خشک شود، سپس می‌توانید محفظه دود را بسازید. این محفظه به صورت تونلی تا سقف خانه ادامه پیدا می‌کند و راهی برای خروج دود تولید شده است، این بخش برای ساخت به مصالح زیادی نیاز دارد. برای ساخت اتاق دود باید بلوک‌ها را با کمی فاصله در کنار هم قرار دهید و در زمان ساخت محفظه دود باید دیواره پشتی شاقول شومینه را هم در نظر داشته باشید، همیشه برای ساخت محفظه دود از یک لبه صاف برای دیوارچینی آن استفاده می‌کنند. 

ساخت دودکش و کلاهک آتشدان: دودکش‌ها معمولا به یک اندازه هستند و همین موضوع موجب تسهیل ساخت آن‌ها می‌شود، ساخت دودکش یک فرآیند ساده برای انباشت بلوک در بخش بالایی دودکش است و وظیفه آن هدایت دود تولید شده به خارج است.
بعد از ساخت دودکش باید به دنبال ساخت کلاهک آن باشید تا از پس زدن دود به داخل محفظه جلوگیری کند، کلاهک در بالاترین قسمت دودکش قرار می‌گیرد و باید دود تولید شده را به سمت بالا هدایت کرده و از آتش‌سوزی و احتراق جلوگیری می‌کند. نصب کلاهک یکی از سخت‌ترین بخش‌های ساخت شومینه است و به دلیل ارتفاع زیادی که دارد برای نصب آن باید از یک نردبان بلند استفاده کنید.

آتشدان فایرپلیس فلزی

نکات مهم در زمان ساخت آتشدان در فضای باز 

  • ارتفاع آتشدان نباید زیاد باشد و نیازی نیست زمین را بیش از اندازه حفر کنید. 
  • اگر دوست دارید یک آتشدان گازسوز داشته باشید باید در زمان ساخت آن محل قرارگیری لوله گاز را مشخص کنید. 
  • در مرحله آخر می‌توانید یک لبه برای آتشدان در نظر بگیرید. 
  • با مصالح و متریالی که برای ساخت استفاده کردید می‌توانید نیمکت یا سکوهایی برای نشستن بسازید. 
  • برای ساخت باید از آجرهای نسوز استفاده کنید. 
  • قبل از ساخت بهتر است طرح آتشدان کلاسیک یا سنتی را مشخص کنید. 

برای خرید آتشدان میتوانید از فروشگاه کادوهوم اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *