مقالات

ساخت آبنما در منزل: قدم به قدم 

ساخت آبنما در منزل

در این مطلب کادوهوم با ساخت آبنما در حیاط منزل آشنا خواهید شد، اگر تمام مراحل ساخت در خانه را به صورت کامل و اصولی انجام دهید می‌توانید در هر محیط دیگری مانند لابی، تراس، پاسیو، روف گاردن و غیره این آبنما را بسازید و از زیبایی آن لذت ببرید. ساخت آبنما در خانه علاوه بر زیبایی محیط موجب تازگی محیط و حفظ رطوبت آن می‌شود. ساخت این سازه یکی از محبوب‌ترین سازه‌های دکوری در خانه و فضای باز است که مدل‌ها و اندازه‌های بسیار متنوعی دارند و با متریال و مصالح مختلفی ساخته می‌شوند.  

آبنما چیست؟ 

کلمه آبنما (Fountain) از دو بخش آب و نما ساخته شده است و به نوعی مجسمه یا وسایل تزئینی گفته می‌شود که لوله‌های برای عبور آب در آن قرار می‌دهند. آبنماها انواع و اقسام مختلفی دارند که بر اساس محل نصب، زاویه فواره آب، جنس آبنما، شکل و طرح آن تقسیم بندی می‌شوند. امروزه از آبنما در بخش‌های مختلفی چون تالار، مدرسه، خانه، باغ، رستوران و غیره استفاده می‌کنند. 

وسایل مورد نیاز برای ساخت آبنما در حیاط منزل

برای تهیه وسایل مورد نیاز ساخت آبنما ابتدا باید مدل آبنما را مشخص کنید تا با توجه به طرح و مدلی که دارد، ابزار و وسایل مورد نیاز آن را فراهم کنید. به طور کلی برای ساخت آبنما به وسایل اولیه‌ای چون پمپ، کابل، نازل، لوله و اتصالات، فیلتر و نوار آب‌بندی نیاز دارید.  

مراحل ساخت آبنما در خانه 

در ادامه با مراحل ساخت آبنما در خانه آشنا می‌شوید، توجه داشته باشید که برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید مرحله به مرحله پیش بروید و چیزی را از قلم نیندازید. 

مرحله 1

نمای کلی یک آبنما

هر آبنمایی از سه بخش تشکیل شده است: 

  1. آب که از لوله بالا می‌رود و در یک چرخه مداوم به پایین می‌ریزد. 
  2. پمپی که موجب حرکت آب می‌شود.
  3. یک مجسمه یا شی تزئینی دیگری که آب از روی آن جاری می‌شود. این مجسمه یا شی تزئینی باید از متریالی ساخته شود که در برابر رطوبت و آب مقاوم باشند. در پروژه‌های بزرگ و وسیع سنگ‌های بزرگ استفاده می‌کنند. 

به طور کلی ساخت آبنما با یک وان یا حوض ضد آب شروع می‌شود که باید داخل زمین قرار بگیرد و حکم مخزن آب این مدل آبنما را دارد. در بالای آن یک صفحه مشبک سفت و سخت قرار دارد که از ورود زباله‌های بزرگ به داخل وان جلوگیری می‌کند، این صفحه نقش فیلتر را برای مخزن آب دارد.

پمپ شناور قلب آبنما است و در مخزن آب قرار می‌گیرد و موجب حرکت آب به سمت بالا می‌شود، قدرت حرکت آب به سمت به مدل پمپ شناور بستگی دارد
لوله‌ای که آب را به کمک پمپ به بالای مجسمه می‌برد روی پمپ پیچ می‌شود و با استفاده از سنگ‌های کوچک و بزرگ استتار خواهد شد. در بیشتر آبنماها یک دریچه توپی کوچک وجود دارد که می‌توانید توسط آن جریان فواره را تنظیم کنید.

مرحله 2

مشخص کردن جای آبنما 

قبل از هرگونه اقدامی باید مکانی را که قرار است آبنما در آنجا قرار بگیرد مشخص کنید. بعد از این کار با توجه به ابعاد فضای مورد نظرتان باید به دنبال یک مدل مناسب و زیبای آبنما باشید. 

مرحله 3

حفر گودال برای مخزن آبنما 

با استفاده از یک بیل نوک تیز، گودالی را به اندازه مخزن آبنما حفر کنید که پهنای کافی داشته باشد. سپس یک گودال باریک و کم عمق بین گودال و نزدیک‌ترین خروجی بیرونی حفر کنید.

مرحله 4

تنظیم کردن مخزن آبنما و مجراها

یک بستر نازکی از شن زهکشی را داخل گودال قرار دهید سپس حوضچه را روی آن بگذارید. در صورت لزوم، شن را جابجا کنید تا حوضه تکان نخورد. فاصله مجرای خروجی تا لبه گودال را اندازه بگیرید. قسمتی از لوله PVC را ببرید و یک رشته سیم پمپ شناور را از طریق لوله از آن عبور دهید و یک سر آن را به دوشاخه پمپ بچسبانید و برای محافظت بیشتر روی لوله PVC را با خاک بپوشانید. 

مرحله 5

تنظیم محل قرارگیری قطعات 

در این بخش باید پمپ را در کف مخزن آبنما(وسط حوضچه) قرار دهید و از نصب صحیح سیم و سایر اجزای آن اطمینان حاصل کنید.

مرحله 6

ساخت درب بازشو 

با استفاده از یک قیچی مناسب روی صفحه مشبک یک دریچه به اندازه پمپ شناور برش دهید تا بتوانید پمپ را برای تعمیر و سرویس بردارید. سپس به اندازه میله خروجی آب یک دایره در مرکز صفحه برش دهید.  

مرحله 7

نصب لوله و پمپ 

حال باید به کمک یک کاتر یک لوله مسی را برای خروج آب و اندازه ارتفاع آبنما برش دهید و اتصالات فشاری در انتهای شیر توپی را باز کنید. یک مهره را از شیر توپی باز کنید و لوله مسی را در انتهای شیر توپی قرار دهید، سپس مهره را با انگشت روی فرول شیر ببندید. قسمت کوتاه لوله مسی را به همین ترتیب به انتهای دیگر شیر وصل کنید.
سعی کنید لوله را با اتصالات فشاری به پمپ شناور وصل کنید. با استفاده از یک آچار قابل تنظیم، هر سه مهره فشاری را سفت کنید. در نهایت یک لایه نازک از شن را در کف مخزن آبنما بریزید و پمپ را در مرکز حوضچه قرار دهید و لوله را به سمت بالا بچسبانید. 

مرحله 8

نصب تخته‌های روی صفحه مشبک

با استفاده از یک اره دستی، تخته‌های چوبی به طول صفحه برش دهید، برای محکم شدن صفحه مشبک بهتر است در زمان برش تخته‌ها از هر طرف یک الی دو سانتی‌متر اضافه برش دهید و آن‌ها را با فاصله روی صفحه بچینید. 

مرحله 9

سوراخ کردن سنگ‌ها 

سنگ‌های تخت و بزرگی که برای چیدمان آبنما از آن استفاده می‌شود را باید از مرکز سوراخ کرد، اندازه این سوراخ باید به اندازه لوله مسی باشد. سپس سنگ‌ها را از داخل لوله رد کنید و روی یکدیگر بچینید. برای سوراخ کردن سنگ‌ها می‌توانید از دریل و یک مته بزرگ استفاده کنید.

مرحله 10

تکمیل کردن آبنما 

در این مرحله باید تمام جزئیات را چک کنید، بعد از اینکه از نصب درست تمام قطعات مطمئن شدید باید آبنما را روشن کنید. برای روشن کردن آبنما باید مخزن آن را پر از آب کنید تا جایی که به اندازه 10 الی 12 سانتی متر آب روی پمپ شناور را بپوشاند. سپس شیر توپی را باز کرده و پمپ را وصل کنید و جریان آب را بررسی کنید تا جایی از لوله گرفتگی نداشته باشد. در آبنما فشار آب را با شیر توپ تنظیم می‌کنند.

ساخت آتشدان در فضای باز: آموزش قدم به قدم

مزایای ساخت آبنما در خانه 

ساخت آبنما در خانه دارای مزایایی است که هر کسی را تشویق به ساخت آن می‌کند:

  • زیبایی محیط: ساخت آبنما در خانه با استفاده از متریال مختلف یک اثر هنری است و موجب جذابیت بیشتر محیط می‌شود. 
  • تصفیه کنند هوا: اگر به دنبال هوای تازه و تصفیه شده هستید ساخت آبنما می‌تواند در روزهایی که آلودگی هوا بالاست برای سلامت شما مفید باشد. 
  • حفظ رطوبت محیط: آبنما به حفظ رطوبت محیط کمک بسیاری می‌کند، معمولا در فصل تابستان افرادی که در مناطق گرمسیر زندگی می‌کنند نیاز بیشتری به رطوبت دارند، رطوبت هوا تاثیر مستقیمی به روی سلامت پوست و مو دارد. با ساخت آبنما در خانه، این مشکل برطرف می‌شود. 

ساخت آبنما با روش‌های خلاقانه 

ساخت آبنما در منزل مزایای بسیاری دارد که باعث شده بیشتر مردم به ساخت آن روی بیاورند، شاید تصور کنید که ساخت یک آبنما کار سخت و دشواری است در حالی که اینگونه نیست و اگر طبق مراحل پیش بروید به یک کار هیجان انگیز و سرگرم کننده تبدیل می‌شود. در این مقاله سعی کردیم مراحل ساخت آبنمای خانگی را به صورت قدم به قدم پیش توضیح دهیم، حال شما می‌توانید با رعایت این مراحل آبنماهای مختلفی بسازید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *