مطالب آموزشی

راهنمای جامع انواع سازه چادری و چتر برای باغ و ویلا

سازه ی چادری و چتر

به سازه‌ای که توسط یک پوشانه چادری ایجاد شده و به‌صورت کششی مهار شده باشد، سازه چادری می‌گویند. بارهای اعمال شده به این سازه توسط نیروی کششی چادر تحمل می‌شود و به کمک عضوهای فشاری که معمولا ستون‌های فولادی هستند، به پایه‌ی آن یا فونداسیون روی زمین منتقل می‌شود.

به دلیل نیروهایی مثل باد و یا دیگر نیروهایی که به سازه‌های چادری وارد می‌شود؛ لبه‌های چادر ممکن دچار لرزش شوند و به همین دلیل عموماً لبه چادرها را به صورت مقعر می‌سازند که همواره در کشش باقی بمانند و احتمال پاره شدن آن‌ها کاهش یابد.

استفاده از مواد اولیه مرغوب و استاندارد در ساخت این سازه‌ها، قابلیت جمع و باز شدن، سهولت جا‌به‌جایی، طول عمر و دوام بالا و همچنین مقرون به صرفه بودن این محصولات باعث شده تا در سراسر جهان محبوبیت ویژه‌ای پیدا کنند.

طول عمر سازه‌های چادری

فعالان تولید سازه‌های چادری همواره در تلاش هستند تا به صورت پیوسته کیفیت و ماندگاری این محصولات را افزایش دهند. اصلی‌ترین نکته در تولید و عرضه این سازه‌ها، توجه به ماندگاری و دوام آن‌ها است.

به طور کلی طول عمر چنین سازه‌هایی به عوامل مختلفی بستگی دارند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • جنس و کیفیت مواد اولیه تشکیل‌دهنده پارچه
  • کیفیت تولید پارچه
  • روکش محافظ پارچه
  • نگهداری دوره‌ای
  • کیفیت اتصالات سازه

آشنایی با انواع سازه‌های چادری

امروزه سازه های چادری در اشکال بسیار متنوعی تولید می‌شوند. جالب است بدانید که تفاوت در شکل ظاهری آن‌ها نوع ساخت و کیفیت این سازه‌ها را تغییر نمی‌دهد و فقط بر اساس موقعیت مکانی و با توجه به شرایط جوی و آب و هوایی هر منطقه و به نسبت نیاز، این سازه‌ها به شکل‌های مختلفی ساخته می‌شوند. البته ناگفته نماند که با اعمال چندین تغییر جزیی می‌توان کاربری این محصولات را تغییر داد و برای اهداف مختلف بیشتری از آن‌ها استفاده کرد.

در ادامه به معرفی و بررسی چند دسته از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین سازه‌های چادری می‌پردازیم:

●      سازه‌های چادری زین اسبی

این نوع سازه‌ها جزو اقتصادی‌ترین و ارزان‌ترین نوع سازه‌ها هستند؛ چراکه در تولید آن‌ها کمترین مقدار استراکچر فولادی و پارچه مصرف شده است. سازه‌های زین اسبی بیشتر برای پارکینگ‌ها، فضاهای سبز، شهربازی‌ها، فروشگاه‌ها و رستوران‌ها استفاده می‌شوند و اغلب حکم سایه‌بان در فضاهای سبز دارند و یا در رستوران‌ها برای ایجاد سایه بر روی میز و صندلی‌ها استفاده می‌شوند.

در سازه‌های زین اسبی، دو گوشه به سمت بالا و دو گوشه به سمت پایین خواهند بود. گوشه های بالا برای انتقال نیروها به سمت پایین و گوشه‌های پایین  نیز برای انتقال نیروهایی به سمت بالا عمل خواهند کرد.

●      سازه‌های چادری کششی

محبوب‌ترین نوع سازه‌های چادری، سازه‌های چادری کششی هستند که به دلیل انعطاف پذیری و شفافیت بالایی که دارند در سال‌های اخیر بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند. از این سازه‌ها اغلب در استادیوم‌ها و آمفی تئاترها و ورودی‌ها استفاده می‌شود.

سازه‌های چادری کششی انعطاف‌پذیزی بسیار بالایی دارند و به همین دلیل دست مهندسین و طراحان را برای طراحی‌های نامحدود باز می‌گذارند. مثلا از این سازه‌های سبک می‌توان برای سقف پارکینگ‌هایی با متراژ بسیار بالا بهره برد، بدون اینکه نیاز باشد از طرح‌های بتنی و ستون‌های فولادی استفاده کرد. انعطاف‌پذیر بودن این سازه می‌تواند مشکلات بسیاری از پروژه‌ها را برطرف کند در نتیجه از این سازه می‌توان تا سال‌ها به عنوان جایگزینی برای ساخت و سازها استفاده کرد.

●      سازه های چادری مخروطی

بهره‌گیری از سازه‌های چادری مخروطی شکل در کنار مبلمان باغی به صورت مدرن حدود سه دهه است که قابل توجه بسیاری از مهندسین بوده و انقلابی عظیم در صنعت ساخت و ساز به وجود آورده است؛ با این حال بیشترین میزان استفاده از این نوع سازه‌ها به دوران جنگ جهانی دوم باز می گردد.

این دسته از سازه‌ها برای مساحت‌های بزرگ کارایی چندانی ندارند و به دلیل شکل ظاهری مخروطی مانندی که دارند بیشتر برای فضاهایی با متراژ کوچک‌ مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مخروطی شکل بودن این نوع چادرها موجب می‌شود که باران در آن نفوذ نکند؛ بنابراین چنین چادرهایی در موقعیت‌ها و مکان‌های پربارش  بیشترین استفاده و کارایی را دارند.

این نوع سازه ها در عین سبک وزن بودن جنس بسیار مقاومی دارند و در برابر شرایط آب و هوایی نامساعد پایداری خوبی نشان می دهند. پخش وزن کلی این محصولات به طرز هوشمندانه و دقیق انجام می شود و در بیشتر موارد بخش‌هایی که وزن چادر را به دوش می‌کشند خود نیز وزنی برابر با وزن چادر دارند.

چتر ویلا

●      سازه‌های چادری طره‌ای

این نوع سازه‌های چادری عموما در در مناطق گرم استوایی کارایی دارند. البته در کشور‌های حوزه خلیج فارس و شهرهای جنوبی ایران نیز در مکان‌هایی مثل گذرگاه‌ها، پارکینگ‌ها، اماکن ورزشی و کافی شاپ‌ها این نوع سازه‌ها به وفور به چشم می‌خورند.

جدا از صرفه اقتصادی، مقاومت بالا در برابر عواملی مانند زلزله و طوفان، قابلیت طراحی متنوع و کاربردی و قابلیت تولید و نصب بالا در مدت زمان کوتاه از جمله مواردی هستند که باعث محبوبیت آن‌ها شده است.

در جام جهانی قطر از این نوع سازه‌ها برای ورزشگاه‌ها استفاده شده بود که نشان از کارایی و مرغوبیت آن است.

  • سازه‌های چادری پاویلیون

پاویلیون نوعی سازه چادری است که رایج‌ترین کاربرد آن در نمایشگاه‌ها، استراحت‌گاه‌ها، کمپین‌های تبلیغاتی و محل‌های پذیرایی مدعوین است. این نوع سازه‌ها شباهت بسیاری به چادر‌ها و خیمه‌های بزرگ دارد.

پاویلیون‌ها معمولا به علت موقتی بودن، بسیار سریع طراحی و نصب می‌شوند. چنین سازه‌هایی در ابتدا با مشخص شدن محل نصب، نوع کاربری و ابعاد طراحی می‌شوند و سپس با در نظر گیری اهداف و نوع استفاده، فضای داخلی آن قسمت‌بندی می‌شود. بعد از طراحی قسمت داخلی و خارجی پاویلیون، نوبت به انتخاب فلز مناسب و اتصالات و نگه‌دارنده‌ها می‌رسد.

خرید آسان سازه‌های چادری با کادوهوم

همان‌ طور که در سال‌های اخیر متوجه شده‌اید، استفاده از سازه‌های چادری به شدت رواج یافته است؛ چرا که این نوع سازه‌ها در مقایسه با انواع دیگر سازه‌ها برای جا‌به‌جایی و نصب بسیار راحت‌تر هستند. از این رو، افراد و شرکت‌های مختلف با اهدافی مانند اهداف شخصی، تجاری، صنعتی، سیاسی و غیره از این نوع سازه‌ها استفاده می‌کنند.

اگر شما نیز به فکر تهیه یک سازه چادری هستید می‌توانید با مراجعه به سایت کادوهوم انواع مختلف این سازه‌ها را بشناسید و از کیفیت و کارایی آن‌ها اطلاعات مفیدی کسب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *