مطالب آموزشی

6 مرحله ساخت دیوار سبز در خانه: قدم به قدم

ساخت دیوار سبز در خانه

ساخت دیوار سبز و داشتن یک فضای سبز طبیعی در شادابی و طراوت هوای محیط به شدت تاثیرگذار است. دیوارهای سبز به نام‌های دیوارهای عمودی، دیوارهای زنده یا دیوارهای اکو شناخته می‌شوند و پنل‌هایی از گیاهان هستند که به صورت عمودی در امتداد دیوارها، حصارها یا سوله‌ها رشد می‌کنند.
دیوارهای سبز نه تنها فضا را تازه می‌کنند، بلکه یک منطقه سبز جایگزین در اطراف خانه‌ها و حیاط‌های کوچک‌ ایجاد می‌کنند. دیوار سبز یک حریم خصوصی در حیاط ایجاد می‌کند و موجب تولید اکسیژن بیشتر و هوای تازه‌تر می‌شود. با استفاده از گیاهان سبز روی این دیوار می‌توانید جلوه محیط را چند برابر کنید، سعی کنید از گیاهان علفی و گلدار در کنار یکدیگر استفاده کنید البته در زمان انتخاب گیاه همه جوانب را در نظر بگیرید تا بهترین گیاهان که رشد و ظاهر خوبی دارند را برای دیوار سبز انتخاب کنید.

برای ساخت یک دیوار سبز 1 متر در 1 متر با گیاهان بومی به 3 تا 6 ساعت زمان نیاز دارید، این مدت زمان با توجه به تعداد نیروی کار، نوع گیاهان و غیره متغیر خواهد بود. اگر دوست دارید که بدانید دیوار سبز چگونه ساخته می‌شود، مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

مراحل ساخت دیوار سبز در خانه

  1. یک مکان خوب پیدا کنید

ابتدا باید مکان‌های اطراف خانه‌تان را که دسترسی نزدیک به شیر آب دارند و می‌تواند به لوله‌هایی برای آبیاری متصل شود را مشخص کنید، علاوه بر این باید موقعیت دیوار و تعداد ساعاتی که نور خورشید به آن می‌تابد را بررسی کنید زیرا گیاهان را باید با توجه به این عوامل انتخاب کنید. 

در نهایت هم باید اطمینان حاصل کنید که دیوار، نرده یا سوله محکم است و باید بتوانند حداقل 20 کیلوگرم مواد را به خود نگه دارند. این مواد شامل ساختار دیوار سبز، گلدان، خاک، گیاهان و آب خواهد بود.

  1. کاشت خود را انتخاب کنید

نوع کاشت دیوار سبز را باید مشخص کنید، برخی از این دیوارها به صورت پنل‌های آماده در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و برخی از گیاهان بعد از قرار گرفتن پنل‌ها روی دیوار کاشته می‌شوند. در زمان انتخاب نوع کاشت باید نوع سیستم آبیاری را هم مشخص کنید.

  1. گلدان خود را نصب کنید

براش کاشت گلدان باید طبق دستورالعمل‌های کاشت گل پیش بروید، هر گلی با توجه به ویژگی‌هایی که دارد دارای شرایط کاشت و نگهداری خاصی است. در صورتی رعایت این نکات و فراهم کردن شرایط مناسب، گیاه رشد می‌کند. در زمان کاشت به خاک مناسب، گلدان استاندارد، بیل کوچک و سایر ابزار باغبانی نیاز دارید. 

  1. سیستم آبیاری خود را انتخاب کنید

راه اندازی لوله‌های آبیاری و اتصال آن‌ها به منبع آب استاندارد، آبیاری دیوار سبز و نگهداری از آن را بسیار آسان‌ می‌کند. بهتر است از یک سیستم تایمر خودکار یا یک تایمر ضربه استفاده کنید که کارایی بیشتری دارند و هر دو در فروشگاه‌های باغبانی موجود هستند.
اگر نمی‌خواهید از سیستم آبیاری خودکار استفاده کنید، آبیاری دستی هم می‌تواند در بازه‌های زمانی مشخص موثر باشد.  

  1. زمان نصب سیستم آبیاری 

دستورالعمل‌های مربوط به سیستم آبیاری انتخابی را دنبال کنید تا لوله‌ها را به درستی به منبع آب وصل کنید و در زمان آبیاری قطعی آب نداشته باشید. پس از نصب، سیستم آبیاری را قبل از کاشت آزمایش کنید و مطمئن شوید که همه گیاهان آب مورد نیاز برای رشد خود را دریافت می‌کنند. معمولا گیاهان بومی به 3 تا 5 بار آبیاری در هفته نیاز دارند. 

  1. گیاهان خود را انتخاب کرده و بکارید

در زمان انتخاب گیاه باید شرایط آب و هوایی، میزان تابش نور خورشید، میزان رطوبت هوا را در نظر بگیرید تا گیاهانی مقاوم و سازگار با این شرایط آب و هوایی انتخاب کنید. در صورتی که گیاهان با شرایط آب و هوایی سازگار باشند رشد می‌کنند و به ثمر می‌نشینند در غیر اینصورت ممکن است گیاه خشک شود و از بین برود. 

بهترین گیاهان بومی عالی برای دیوارهای سبز عبارتند از: پیگ فیس آبدار (Mesembry anthemum) برای لایه بالایی، برگ ریز (Brachyscome) برای لایه پایینی چون آب بیشتری دوست دارند و parvifolium (Myoporum) برای لایه‌های میانی.

خاک یا مخلوط گلدان و کود موجود در آن با توجه به گیاهانی که برای دیوار سبز انتخاب می‌کنید متفاوت است. اکنون تنها کاری که باید انجام دهید این است که گیاهان خود را بکارید و گلدان‌های کاشته شده خود را روی دیوار سبز قرار دهید. اگر می‌خواهید دیوار سبز زیباتری داشته باشید می‌توانید از 3 یا 4 گونه گیاه مختلف چون گل‌ها، سرخس‌ها و ساکولنت‌ها استفاده کنید. 

ماندگاری دیوار سبز

ماندگاری دیوار سبز حدود 6 تا 12 ماه است و بعد از گذشت 3 ماه می‌بینید که گیاهان مانند یک آبشار روی دیوار رشد می‌کنند. در 6 ماه اول بهتر است مراقب گیاهان خود باشید تا رشد کاملی داشته باشند، خاک گیاهان باید همیشه رطوبت کمی داشته باشد زیرا خاک خشک یا خیلی مرطوب موجب از بین رفتن ریشه می‌شود.

برای خرید دیوار سبز میتوانید از فروشگاه کادوهوم بازدید کنید

سخن پایانی

امروزه با ساخت برج‌های بلند و از بین بردن حیاط‌های سرسبز خانه‌ها، میزان فضای سبز در سطح شهر کاهش پیدا کرده است. همین موضوع باعث شده تا بیشتر طراحان و معماران به دنبال راهی باشند که بتوانند حجم فضای سبز را بیشتر کرده و سرسبزی را به محیط بازگردانند.
دیوار سبز گزینه بسیار مناسبی برای این کار است، در این دیوار می‌تواند انواع و اقسام گیاهان علفی  گلدار را با توجه به شرایط آب و هوایی انتخاب کنید. در صورتی که از این گیاهان به خوبی نگهداری و مراقبت شود ماندگاری بالایی خواهند داشت. 

سوالات متداول 

  • ساخت دیوار سبز چه مزایایی دارد؟
    دیوار سبز قادر است تا 25 درصد گازهای کربنی منتشر شده را جذب کند و موجب پاکسازی هوا شود. گیاهان موجود روی دیوار سبز قادرند تا سموم موجود در هوا را جذب کنند و دی اکسید کربن را به اکسیژن تبدیل کنند. 
  • آیا در ساخت دیوار سبز می‌توان از گیاهان مصنوعی استفاده کرد؟
    بله در این صورت دیوار سبز تنها جنبه زیبایی دارد که بیشتر برای بخش لابی هتل‌ها، رستوران‌ها، استخرها و سایر اماکن عمومی استفاده می‌شود. 
  • هزینه اجرای دیوار سبز چقدر است؟
    هزینه اجرای آن با توجه به عوامل مختلفی چون نوع گیاهان، تعداد گیاهان، متراژ فضای مورد نظر، نوع سازه، تعداد کارگران، سیستم آبیاری و غیره متفاوت است. 
  • دیوار سبز به چند دسته تقسیم می‌شود؟
    دیوار سبز به طور کلی به سه دسته هوشمند، معمولی و نمای ساختمان تقسیم می‌شود که هر یک از آن‌ها با توجه به ویژگی‌هایی که دارند باز هم به چند نوع تقسیم می‌شوند. 
  • مهم‌ترین مزایای استفاده از دیوار سبز چیست؟
    کاهش استرس، تهویه هوا، تنظیم دما و افزایش سلامت روان از مهم‌ترین مزایای استفاده از دیوار سبز است. 

 

2 فکر در مورد “ 6 مرحله ساخت دیوار سبز در خانه: قدم به قدم

  1. زهرا گفت:

    ایا جایی که قرار هست دیوار سبز براش اجرا بشه احتیاج به عایق بندی داره یا جایی برای خروج اب اصافی به داخل فاصلابیا اینکه بدون پیش زمینه دیوار سبز طبیعی رو میشه برای هر مکاتی اجرا کرد؟

    1. lominco گفت:

      بستگی به جزییات پروژه دارد دوست عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *